Sunday, September 13, 2009

i-charge


ONLY BND281.00
FOR MORE DETAILS CONTACT
MD AZIZI BIN ISMAIL @ 6738618308
PERNAHKAH ANDA TERFIKIR !

Dengan menjaga dan penalaan SISTEM kenderaan yang baik anda akan mendapat banyak kelebihan di samping dapat mengurangkan kos servis dan menjimatkan kos bahan api iaitu petrol dan diesel.
SUNGGUH MUDAH! - HANYA CUCUK DI SOKET PENCUCUH ROKOK KERETA ANDA.
Produk penjagaan kereta terunggul generasi terkini i-Charge, satu-satunya produk yang dipatenkan dari Negara Jepun (zeromax pte ltd) dimana ianya dapat menstabilkan voltan dalam kereta dan pada masa yang sama berfungsi sebagai Sistem Doktor Bateri serta sistem mengurangkan gangguan Radas Elektronik. Ianya direka khas untuk menjaga dan menstabilkan kesemua bahagian alat eletronik dalam kenderaan serta sistem pencucuhannya, agar prestasi kenderaan lebih optima dan menjimatkan petrol/diesel.
Kebiasaannya, voltan yang stabil dapat disalurkan secara normal dari bateri ke semua bahagian alat elektroik kenderaan. Namun demikian jika berlakunya pemecutan secara tiba-tiba, ini akan mengakibatkan terlebih muatan voltan keatas kesemua bahagian alat elektronik termasuklah sistem pencucuhannya, prestasi kenderaan pasti terjejas.

Dengan pengunaan i-Charge, ianya bukan sahaja dapat menyalurkan tenaga yang tersimpan padanya apabila diperlukan, i-Charge juga sentiasa dapat menstabilkan voltan dalam kenderaan apabila berlakunya penurunan voltan secara tiba tiba mahupun terlebih muatan pada bahagian enjin.Dengan ini, ianya dapat memastikan prestasi kenderaan terjamin.

Fungsi dan Keberkesanan i-CHARGE

 Menjimatkan petrol secara berkesan

 Menstabilkan gerak balas RPM

 Meningkatkan tork enjin (engine torque)

 Meningkatkan kuasa motor enjin kereta

 Mengoptimumkan fungsi alat-alat kelengkapan elektronik dalam kereta

BAGAIMANA I-CHARGE BOLEH JIMATKAN MINYAK
Penjimatan petrol banyak bergantung kepada penyalaan enjin kereta.Penyalaan ini pula dipengarauhi oleh kuasa Voltan pencucuh ( Arus elektrik yang mengalir ke Palam pencucuh)

Para mekanik atau pakar kereta memang jelas bahawa kuasa Voltan pencucuh adalah antara 12000-14000 Volt. Mustahil mereka memasangkan pencawang elektrik yang berkuasa tinggi di dalam kereta. Dengan itu, pakar kerete pun bijak menyalurkan arus aruhan daripada bateri yang berkuasa 12Volt untuk menghasilkan kuasa Voltan pencucuh yang paling tinggi, supaya bekalan arus menjadi lebih rendah dan selamat digunakan.

Tetapi ada satu masalah akan timbul. Jika arus aruhannya diperkuatkan sebanyak 1000 kali ganda ( 12V akan menjadi 12000V ). Ini bererti, perubahan arus sebanyak 0.1V dalam bateri akan meningkatkan kuasa dalam palam pencucuh sebanyak 100V, yang mengakibatkan proses pembakaran petrol dalam enjin tidak lengkap dan membazirkan petrol. i-CHARGE berfungsi untuk menstabilkan kuasa voltan bateri. Apabila ia mengesani ada perubahan arus elektrik, ia akan menyimpan dan membebaskan tenaga pada masa sesuai, supaya kuasa voltan bateri dan suis pencucuh dikekalkan.

Dengan itu, proses pembakaran petrol yang lebih sempurna akan berlaku dan kos petrol boleh dikurangkan secara berkesan.
Special features of i-CHARGE ( Keunikan Produk:)
1. Voltage Stabilizer ( Menstabilkan Voltan )
2. Battery Doctor ( Doktor Bateri )
3. Interference Reducer ( Mengurangkan Gangguan Rada Elektronik )
4. High Ignition Power ( Sistem Pencucuhan Lebih Berkuasa )
5. Brighter Headlight ( Lampu Depan Lebih Terang )
6. Smoother Gear Shift ( Melicinkan Penukaran Gear )
7. Easy to Install ( Senang Dipasang )
8. Reduce Air-cond Vibration ( Mengurangkan Gegaran Alat hawa Dingin )
9. Improve Engine Tork ( Tork Engin Lebih Sempurna )
10. Cleaner Emission ( Mengurangkan Asap Hitam )
11. Improve Horse Power ( Engin lebih berkuasa )
12. Clearer Audio AV System ( Sistem Audio Lebih Mampat )
13. Fuel Saving ( Menjimatkan Petrol/Deisel )

No comments: